Yükleniyor

ARKA BAHÇEDE NELER OLUYOR

Yayıncı:
14.08.2024 16:16

      Siyasi sendikacılığın tükenmişlik sendromunu 14 ağustos 2024 tarihinde bize izleten tüm bel sen sendikasına ve buna sebep olan tabiri caizse futbol terimi olarak orta açan tüm yerel sendikasının trajikomik filmin sonuna geldik. İlk bölümden sezon finaline giden sendikaların arka bahçe bölümü hüsran ile sonuçlandı. 

    Bilinmektedir ki izmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika tüm bel sen arasında 1 Nisan 2024 tarihinden bu yana süregelen toplu iş sözleşmesi krizi atlattığı bütün badireler ile hüsrana sebep olarak son buldu .2 ayı aşan süredir  toplu iş sözleşmesi krizi masadaki  olumsuz şartlar nedeniyle sonuca erememiş , bunun üzerine eylemlere gidilmişti. Birlik yerel sendikası olarak haksızlığın hukuksuzluğun karşısında her zaman dik duran yapımız ile oluşturulan sendikal birleşik platformuna destek vermiş, bu krizde eylemlerde sahalardan tek bir dakika ayrılmayan sendika olma özelliğini taşımaktan gurur duyan bir sendikal profil çizilmiştir.  Birlik Yerelsen  Genel başkanımız Reşat BOZAT'ın da açığa alındığı sürecin içinde, başımızı önümüze eğmeyerek, nerede kaldıysak oradan eyleme devam diyen yapımızı bozmadık.Tüm yerel sen sendikasinin 3 temmuzda memuru yarı yolda bırakan eylemlerden çekilme kararına "Dimyata pirinçe giderken elindeki bulgurdan olmak" deyimiyle çekilmelerine anlam vermediğimizi belirttik. Birlik Yerelsen olarak eylemlere son nefer kalana dek devam edeceğiz duruşu sergilenmiştir.

    İHANETİN ADINI ZAFER KOYDULAR!


    Tümbelsenin sandık kurup 17. 000 tl sdt oylamasını gizli kapaklı evet çalışmasına %53 HAYIR çıkmasına rağmen  gülücükler ile toplu iş sözleşmesini EVET kazanmış imajı yaratarak imzalayan arka bahçe sendikası resmi verilmiştir.Sözün özü memur masada öksüz bırakılmıştır.  Yetkili sendika etkisiz sendika olmuş gözdağlarina boyun eğmiştir.Birlik yerel sen olarak buradan  memur arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz;
    Çaresiz değilsiniz, yalnız değilsiniz, sizi temsil edemeyen sendikalara ve siyasete boyun eğmiş sendikalara muhtaç değilsiniz. Hakkınızı koruyan, kimseye boyun eğmeyen, haksızlığa karşı mücadelesini veren Birlik Yerelsen sendikanız var. Gelin Bağımsız Sendikacılığı hep birlikte büyütelim.


    Yaşasın Bağımsız Sendikacılık

    BİRLİK YEREL SENDİKASI GENEL MERKEZİ

0 0
259 Paylaşım
21 Yorum