Yükleniyor

EMEKLİLER ÜVEY EVLAT OLDU

Yayıncı:
08.08.2024 16:08

    BOZAT: MEMUR EMEKLİLERİ ÜVEY EVLAT OLDU!  VERİLEN SÖZLER TUTULSUN!

    Birlik Yerel-Sen  Genel Başkanı Reşat BOZAT  memur emekli maaşları hakkında açıklamalarda bulundu. BOZAT'ın açıklamaları şu şekilde;

    Bilindiği gibi emekli sandığı ile Bağkur-SSK emeklileri maaş artışları farklıdır. Yılda iki defa artış alan bu kesimlerde yılın başında genellikle emekli sandığından emekli olanlar toplu sözleşme gereği daha fazla artış alıyor görünse de yılın ikinci ayında diğer emekliler daha fazla artış almaktadır.Bu aradaki ayrımın kaldırılması ile ilgili ilk adım atılmış ve Cumhurbaşkanı kararıyla Ocak ayında alınan artışlar eşitlenmiş ve SSK ve Bağkur emeklilerine yaklaşık %12 daha fazla artış yapılmıştır. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamaya göre de Temmuz ayında aradaki bu fark kapatılacak ve SSK, Bağkur, Emekli Sandığı fark etmeden tüm emeklilerin artışları eşitlenecektir denmiştir.

    Hal böyle olmasına rağmen Temmuz ayında memur emeklilerine %19.31, SSK ve Bağkur emeklilerine ise %24.73 artış yapılmıştır. Ocak ayında SSK ve Bağkur emeklilerine ilave olarak yaklaşık %12’lik artış yapılmış ve şartlar eşitlenmişken Temmuz ayında bu eşitlik yine bozulmuştur.Memur emeklileri yine üvey evlat muamelesi görmüş ve verilen sözlere rağmen gerekli artışlar verilmemiştir. Emekliler arasında ayrımı ortadan kaldırmak için verilen sözler tutulsun, herkesin artış oranı aynı olsun.Çalışanlar için verilmiş olan ancak emekliliğe yansımayan seyyanen artışlar da emeklilere seyyanen yansıtılsın!

0 0
259 Paylaşım
21 Yorum